FAQ EN SERVICE

Bestellingen en verzending

Vul je winkelmandje met je favoriete producten en laat ze direct aan je deur bezorgen. Zodra je een keuze hebt gemaakt, selecteer je een bezorgdatum die jou het beste uitkomt. Daarna betaal je heel gemakkelijk online. Wij leveren onze producten in een verpakking met composteerbare isolatie en gebruiken droogijs als koelmiddel zodat de producten bevroren aankomen.
Wij leveren onze producten in een verpakking met composteerbare isolatie en gebruiken droogijs als koelmiddel zodat de producten bevroren aankomen.

Je kunt bij ons betalen met debitcard en creditcard (Visa, Mastercard, American Express), PayPal, iDeal, Klarna en Sofort Bank.

  • Standaard expresverzending: € 5,99.
  • Standaard expresverzending: gratis verzending bij bestellingen van 8 bowls of meer.
  • Ochtend expres, bezorgd vóór 12.00 uur: € 7,99 (alleen van toepassing op verzending binnen Duitsland).
  • Ochtend expres, bezorgd vóór 12.00 uur: € 4,99 op bestellingen van 8 bowls of meer (alleen van toepassing op verzending binnen Duitsland).

De dag vóór je bezorgdatum pakken we je pakket in ons magazijn in en geven het aan onze verzendpartner. In Duitsland, Nederland, België, Luxemburg en Denemarken (dinsdag t/m vrijdag) en Oostenrijk (woensdag t/m vrijdag) komt je pakket aan op de gewenste bezorgdatum. We willen je vragen op het bezorgmoment aanwezig te zijn om je pakketje in ontvangst te nemen en de producten uiterlijk 's avonds op de dag van levering in je diepvries te leggen.

Verander je bezorgdatum niet naar een latere dag als de bestelling eenmaal geplaatst is – dit onderbreekt het koelproces en beïnvloedt de producten.

Droogijs is gecondenseerde kooldioxide (CO2) met een temperatuur van ongeveer -80 °C. Het is een ideale manier om een koude temperatuur te handhaven voor het vervoer van diepvriesproducten. Bovendien verdampt het zonder dat de verpakking vochtig wordt. Toch kan droogijs gevaarlijk zijn, en het is belangrijk om je bewust te zijn van enkele veiligheidsmaatregelen bij het hanteren ervan. Droogijs mag niet met blote handen worden aangeraakt en mag niet in aanraking komen met mensen of dieren. Het aanraken van droogijs kan koude brandwonden veroorzaken, en die zijn pijnlijk.

Daarom verpakken we ons droogijs, zodat je het gemakkelijk kunt weggooien. Droogijs verdringt ook zuurstof, dus pas op dat je niet te veel tijd doorbrengt met droogijs in kleine ruimten die slecht geventileerd zijn. En let op dat je bij het openen van de doos de dampen niet inademt.

Onze verpakkingen zijn gemaakt van duurzame grondstoffen en kunnen bij het oud papier weggegooid worden. De isolatiemat is gemaakt van hennep en is composteerbaar.

In Duitsland werken wij met UPS, DHL, Liefergrün en Dropp. Liefergrün en Dropp zijn milieuvriendelijke bezorgdiensten. Zij bieden Last mile-bezorging aan en bezorgen je pakket met de fiets. Liefergrün is vertegenwoordigd in veel grote Duitse steden, terwijl Dropp momenteel uitsluitend in Berlijn levert op dezelfde dag. In België, Nederland, Luxemburg en Denemarken wordt je pakket bezorgd met UPS en in Oostenrijk met UPS en DPD.

Voorbereiding en opslag

Onze porties zijn bedoeld voor één persoon. Als je geen grote honger hebt, kan je er ook met z’n tweetjes van eten.

Onze maaltijden bereid je snel en eenvoudig en in slechts 10 minuten. Zelfs de meest onervaren kok zet probleemloos een van onze maaltijden op tafel.

In een pan (aanbevolen): leeg de bevroren inhoud van je Every. product in een voorverwarmde pan op hoge warmte en doe het deksel op de pan. Het duurt 8-10 minuten tot alle ingrediënten ontdooid zijn. Voeg zo nodig een beetje water toe om het ontdooien te versnellen. Roer je gerecht af en toe door en voeg naar wens kruiden toe.

In de magnetron: doe de inhoud in een magnetronbestendige kom en verwarm gedurende 7-8 minuten op 800 W. Roer af en toe.

Voeg een beetje water toe om het ontdooien beter te beheersen. Als je een deksel gebruikt, zal er minder vloeistof verdampen. Het kan ook zijn dat je vuur iets te hoog staat, misschien moet je het wat lager zetten.

Natuurlijk! Doe de bevroren inhoud in een magnetronbestendige kom en verwarm deze gedurende 8-10 minuten op 800 W. Roer af en toe door.

De verpakking van één bowl is 17 x 14 x 5 cm.

In een vriezer zijn onze maaltijden tot een jaar houdbaar. Je kan ze ook in de koelkast bewaren, als je ze maar binnen 1-2 dagen eet. En denk eraan: als een gerecht is ontdooid, mag je het niet opnieuw invriezen!

Producten

Onze ingrediënten worden onmiddellijk na de oogst flash-bevroren. Zo blijven smaak, textuur en voedingsstoffen perfect behouden. De ingrediënten worden vervolgens naar onze faciliteit in Noord-Duitsland gebracht, waar wij er onze heerlijke maaltijden van maken.

Wij houden ons aan zeer strenge duurzaamheidscriteria bij het selecteren van onze ingrediënten. Het merendeel komt uit regionale gebieden. We weten precies waar elk afzonderlijk ingrediënt vandaan komt en kunnen onze klanten dus 100% transparantie in onze toeleveringsketen bieden. Echter, in ons nog vrij kleine productieproces is het momenteel technisch niet mogelijk om alle herkomstgegevens ‘live’ te volgen. Aangezien het geven van onnauwkeurige gegevens moeilijkheden zou veroorzaken, moeten we het momenteel stellen zonder een precieze vermelding van de oorsprong van de afzonderlijke ingrediënten. Als dit project goed verloopt, staat het bovenaan onze to-dolijst om alle ingrediënten ‘live’ op onze website en verpakkingen weer te geven en je zo maximale transparantie te bieden.

Shock- (of flash)-bevriezen is de beste manier om voedsel op natuurlijke wijze te conserveren. Deze technologie is niet alleen milieuvriendelijk, maar houdt ook het voedsel in perfecte conditie. Onze grondstoffen van hoge kwaliteit worden geoogst op het toppunt van rijpheid. Wij vriezen alles onmiddellijk in middels shock-bevriezing, waardoor de celstructuur, de smaak, de textuur en de voedingsstoffen bewaard blijven. Daardoor is ons voedsel veel verser dan de producten in de supermarkt, die vaak dagenlang blijven liggen. Shock-bevriezen beschermt het voedsel tegen bederf en behoudt de optimale kwaliteit en versheid. Dit maakt ook een lange houdbaarheid mogelijk. Diepvriesproducten zijn maandenlang houdbaar. Jij hoeft dus niet te stressen over houdbaarheidsdatums – die laten namelijk wel even op zich wachten. Het resultaat? Kwaliteit, versheid en optimale voeding die blijft, klaar om van te genieten wanneer jou dat het beste uitkomt. En - minder stress, minder afval en maximale voordelen, zoals gemak en tijdbesparing.

Klik hier voor meer informatie over de voordelen van shock-bevriezen.

Al onze producten zijn geheel vrij van additieven, conserveringsmiddelen of smaakstoffen. Dat kunnen we garanderen, omdat we al onze ingrediënten zelf verwerken. Onze bevoorrading en productie geschiedt volgens een strikt ’no bullshit‘-beleid. En dus kunnen we beloven dat onze producten vrij zijn van conserveringsmiddelen, smaakversterkers, emulgatoren, kunstmatige kleurstoffen en dergelijke. Daarnaast gebruiken we ook geen zogenaamde ‘functionele additieven’. Dat zijn additieven zonder E-nummer. Deze zijn heel gebruikelijk in de levensmiddelenindustrie en zijn bedoeld om de consument om de tuin te leiden. Een goed voorbeeld is ‘melkeiwit‘. Het klinkt onschuldig, maar is in feite een additief. Wij verwerken niets van dat alles in onze producten. Alleen hele en cleane ingrediënten. 100% kwaliteit, 0% onzin.

Wij willen niets van dat alles in onze producten!

Bowls

Onze porties zijn bedoeld voor één persoon. Als je geen grote honger hebt, kan je er ook met z’n tweetjes van eten.

Onze maaltijden bereid je snel en eenvoudig en in slechts 10 minuten. Zelfs de meest onervaren kok zet probleemloos een van onze maaltijden op tafel.In een pan (aanbevolen): leeg de bevroren inhoud van je Every. product in een voorverwarmde pan op hoge warmte en doe het deksel op de pan. Het duurt 8-10 minuten tot alle ingrediënten ontdooid zijn. Voeg zo nodig een beetje water toe om het ontdooien te versnellen. Roer je gerecht af en toe door en voeg naar wens kruiden toe. In de magnetron: doe de inhoud in een magnetronbestendige kom en verwarm gedurende 7-8 minuten op 800 W. Roer af en toe.

Voeg een beetje water toe om het ontdooien beter te beheersen. Als je een deksel gebruikt, zal er minder vloeistof verdampen. Het kan ook zijn dat je vuur iets te hoog staat, misschien moet je het wat lager zetten.

Natuurlijk! Doe de bevroren inhoud in een magnetronbestendige kom en verwarm deze gedurende 8-10 minuten op 800 W. Roer af en toe door.

De verpakking van één bowl is 17 x 14 x 5 cm.

In een vriezer zijn onze maaltijden tot een jaar houdbaar. Je kan ze ook in de koelkast bewaren, als je ze maar binnen 1-2 dagen eet. En denk eraan: als een gerecht is ontdooid, mag je het niet opnieuw invriezen!

Oven-baked Bowls

Zet de bowl nog even terug in de oven. De daadwerkelijke temperatuur van een oven kan hoger of lager uitvallen. Let erop dat je de bakplaat midden in de oven plaatst. Wil je 'm extra crunchy? Zet de oven dan de laatste 2 minuten op de grillstand.

Nee, dat is normaal als je iets op een hoge temperatuur bakt.

Ja, geen probleem. Als je een ovenschaal gebruikt, kan de bereidingstijd en de knapperigheid van het gerecht wel veranderen.

Nee, dat hoeft niet. Doe er wel een beetje olie bij; de hoeveelheid staat op de verpakking.

Soups

Voor soep zal je meer water in de pan doen dan voor een bowl. In het water lost het blok snel op, zonder dat je veel hoeft te steken en roeren. Vandaar dat we geen kleine sausblokjes nodig hebben, die gebruiken we alleen voor bowls waar je betrekkelijk weinig water aan toevoegt.

2, dus het hele pakket!

Hot Coconut bevat geen granen of andere zetmeelhoudende ingrediënten en is dus zeker minder vullend dan de andere soepen. 500 g bevat 350 kcal. Het is dus perfect als voorgerecht in combinatie met Thaise basmatirijst bijvoorbeeld. Maar je kan hem ook gewoon zo eten – waar jij zin in hebt!

Voor soep zal je meer water in de pan doen dan voor een bowl. In het water lost het blok snel op, zonder dat je veel hoeft te steken en roeren. Vandaar dat we geen kleine sausblokjes nodig hebben, die gebruiken we alleen voor bowls waar je betrekkelijk weinig water aan toevoegt.

Bread

Ambachtelijk brood is echt met de hand gemaakt. In de bakkerij wordt het deeg heel zacht behandeld en rust het in kuipen, zodat het aroma volledig kan ontwikkelen. Industrieel geproduceerd deeg kan slechts in beperkte mate rusten, omdat zowel de tijd als de ruimte om het deeg te laten rusten een kostenfactor is. Bovendien is zacht deeg niet erg ’machinevriendelijk’, en dat is een extra obstakel voor de industrie. De combinatie van knowhow en passie, resulteert in ambachtelijke baksels.

Omdat het een handgemaakt product is, kunnen er kleine afwijkingen voorkomen. Bij het vormen van de broodjes kijkt onze bakker niet alleen naar het gewicht, maar ook naar het volume - sommige broodjes hebben nu eenmaal een groter volume door kleine veranderingen in de deegstructuur/luchtzakjes. Dat hoort nou eenmaal bij ambachtelijk brood en naar onze mening is dat helemaal prima :)

Ja, dat kan! Laat het brood ontdooien, zodat het iets zachter wordt. Snijd het dan doormidden, zodat het in je broodrooster past. Rooster op hoge temperatuur en voilà!

Ons brood wordt gebakken door een ambachtelijke bakker die met allerlei meelsoorten bakt. Zelfs als onze producten zonder gluten gemaakt zouden worden, zouden we ze niet als glutenvrij kunnen verkopen. Via de omgevingslucht, maar ook via de circulerende lucht in de oven, kan meelstof op glutenvrije producten terechtkomen.

Smoothies

Als je een staafmixer hebt die niet erg krachtig is, kan het zijn dat je iets meer water moet toevoegen dan op de verpakking staat aangegeven. Je kunt de smoothie ook wat laten ontdooien voor het blenden of even een paar minuten wachten halverwege het blenden. Warm water kan ook helpen, evenals een minuutje ontdooien in de magnetron.

In onze blender is 20-30 seconden genoeg voor een klassieke smoothieconsistentie. Afhankelijk van je blender kan het ook langer duren.

We raden je aan je smoothies binnen 8 uur na het blenden op te drinken.

Raw Cakes

Vegan cakes die niet gebakken of zelfs verwarmd hoeven te worden tot temperaturen boven 46 °C. Dit betekent dat de chemische processen van het bakken niet plaatsvinden. De smaak en de voedingswaarde van de ingrediënten worden dus niet veranderd door de hitte. Raw cakes bevatten geen meel, maar zijn gemaakt van ingrediënten met een hogere voedingswaarde, zoals haver. Zoals al onze andere producten zijn ze vegan en bevatten ze geen eieren of boter. Onze raw cakes zijn heel compact en op ambachtelijke wijze gemaakt met waardevolle ingrediënten (haver, dadels, kokossuiker, notenboters). We werken in kleine batches om een perfecte kwaliteit te garanderen.

We raden dat niet aan, want dan smelt en verbrandt de chocolade. We adviseren je raw cake uit de diepvries te halen en minstens 30 minuten te laten ontdooien voor je hem eet. Hoe langer je de cake laat liggen, hoe zachter hij zal worden

Ja, dat kan, tot 21 dagen! Bedenk wel dat raw cakes in de afgesloten originele verpakking of een luchtdichte verpakking moeten blijven tot je ze opeet. Dit voorkomt dat er koelkastgeurtjes in je raw cake trekken.

De plastic wikkel zorgt ervoor dat het product geen vocht uit de omgeving opneemt. Zonder deze wikkel zouden wij de raw cakes niet kunnen opslaan in onze huidige faciliteit, die (nog) notenvrij is. Maar, we zijn op zoek naar een betere plasticvrije oplossing. Heb jij een idee met wie wij contact zouden kunnen opnemen hierover? We horen het graag!

Ginger Shots

Over het algemeen zijn er twee methoden om sappen te maken en te bewaren:

1. Het conventionele (en goedkopere) proces is pasteurisatie door hitte of druk. Pasteurisatie doodt de bacteriën, maar ook alle goede dingen, zoals vitaminen, mineralen, enzymen, fytonutriënten en last but not least de smaak!

2. Koude persing. De naam zegt het al: wij persen onze ingrediënten zorgvuldig onder een strikt hygiëne- en temperatuurprotocol. Op die manier vermijden we de problemen die met pasteurisatie gepaard gaan. En hoe zorgen wij er voor dat onze shots stabiel en veilig blijven, en nog steeds goed houdbaar zijn? Vanaf het moment dat we de grondstoffen koud persen, houden we het sap voortdurend gekoeld en luchtdicht. Zodra de shotglaasjes geseald zijn, doen we wat we graag doen - we vriezen ze in! Het resultaat: een koudgeperste ginger shot met super intense kruidigheid en smaak.

Wij raden aan de shot binnen 4 uur na het ontdooien te consumeren.

Geen zorgen - dat is gewoon goede oude natuurkunde: zodra wij onze shots verzegelen, bevriezen we ze onmiddellijk. De vloeistof in de verzegelde container zet uit waardoor er minder ruimte is voor de lucht die zich bevindt tussen het sap en het deksel.

Customer Care

Ons team is beschikbaar van maandag tot zaterdag van 8 uur tot 20 uur.