ONZE 7 WAARDEN

De missie van Every.? Dat lekker plantaardig eten bereikbaar wordt voor iedereen. Onze maaltijden zijn uitgekiend en voedzaam en niet ingewikkeld: veel fruit en groenten en een goede mix van koolhydraten, eiwitten en vetten.

De ingrediënten worden binnen enkele minuten tot -25°C afgekoeld. Daardoor ontstaan kleine ijskristallen tussen de celwanden; die kristallen zijn veel kleiner dan de kristallen die zich vormen in een gewone huishouddiepvries. Op die manier blijven textuur, smaak én voedingsstoffen optimaal behouden en blijven de producten langer goed.
Voor een ultieme smaakervaring gebruiken we alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Afhankelijk van het ingrediënt, kiezen we altijd de knapperigste, fijnste of romigste optie die we kunnen vinden!
We koken precies zoals je het thuis zou doen. We gebruiken dus geen E-nummers, toegevoegde smaakstoffen, smaakversterkers, emulgatoren of stabilisatoren, conserveermiddelen, kleurstoffen, chemisch gemodificeerd zetmeel of gehydrogeneerde vetten. Het weglaten van deze ingrediënten tijdens de productie heeft bepaalde kosten tot gevolg. Wanneer voedsel kunstmatig wordt geconserveerd, worden additieven gebruikt. Door smaaktoevoegingen wordt de smaak versterkt. Door enzymen is het mogelijk groenten en fruit machinaal te schillen en emulgatoren zorgen ervoor dat grote hoeveelheden water aan het product kunnen worden toegevoegd zonder dat het te veel opvalt. Wij doen het anders. Wij beloven dat onze producten vrij zijn van ongewenste chemicaliën en alleen gezonde, goede ingrediënten bevatten.
Onze leveranciers werken volgens de principes van de biologische landbouw, met inbegrip van vruchtwisseling, om een optimale bodemgezondheid en vruchtbaarheid te garanderen. Hierdoor zijn er aanzienlijk minder pesticiden nodig: wij aanvaarden alleen ingrediënten met een pesticidengebruik dat lager is dan van de wettelijk toegestane maximumhoeveelheid (in het eindproduct). We ondersteunen het behoud van biodiversiteit, evenals de zorg voor en ontwikkeling van natuurlijke leefomgevingen

Dit komt tot uiting in de kwaliteit en smaak van onze gerechten, omdat de beste ingrediënten uit een gezonde omgeving komen.
Onze boeren moeten zich aan strikte normen houden en worden regelmatig geïnspecteerd. Bovendien nemen wij de verantwoordelijkheid voor de arbeidsomstandigheden ter plaatse bij grondstoffen die uit landen komen die niet produceren volgens EU-normen. Al onze leveranciers, die in zogenaamde risicolanden produceren, moeten een sociale audit laten uitvoeren door een onafhankelijke derde partij (bijvoorbeeld Smeta, BSCI, SA8000). Deze controleert de arbeidsomstandigheden ter plaatse op kinderarbeid, mensenhandel en andere arbeidsrecht- en mensenrechtenschendingen.
We volgen onze uitstoot van de boerderij tot de tafel. De meting van onze CO2-voetafdruk begint bij de teelt en levering van onze grondstoffen, gaat verder door het productieproces, verpakking en verzending, naar het verbruik van consument waarbij opslag en opwarming van de producten wordt meegenomen, en eindigt met het afwassen van borden en pannen. We hebben dus een totaalbeeld en kunnen daar verbeteringen doorvoeren waar ze de grootste positieve impact op het milieu hebben.
Dankzij onze verpakkingsoplossingen kunnen we belangrijke resources beschermen. Ons doel is om zo min mogelijk verpakking te gebruiken en tegelijkertijd de voedselveiligheid van de producten te garanderen. Het merendeel van onze verpakkingen bestaat uit karton en andere duurzame grondstoffen: de verpakking van onze bowls, smoothies, brood, porridges en rawcakes bestaan ​​uit karton met een PE-coating van < 5%, dat kan worden gerecycled met afvalpapier. De isolerende mat in onze bezorgdozen is van hennep.

Wiltje meer weten?

Wil je meer over Every. en onze producten te weten komen? Kijk eens bij onze FAQ's of stuur ons een berichtje!